fbpx

Liljestrand Fastigheter

Förhållningsregler som gäller när du behöver installera, reparera eller fixa hemma i din lägenhet.

Disk- och tvättmaskin

Samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin, torktumlare och vissa med diskmaskin. Det är viktigt att följa bruksanvisningar och omedelbart anmäla eventuella problem till fastighetsförvaltaren.

Spis, mikro & köksfläkt

Samtliga lägenheter är utrustade med spis och köksfläkt. Lägenheterna är förberedda för mikrovågsugn i ett köksöverskåp. Det är viktigt att följa bruksanvisningar och omedelbart anmäla eventuella problem till fastighetsförvaltaren.

Krokar, beslag, mm

Kontrollera att du använder rätt typ av väggkrokar när du hänger upp tavlor, så att väggarna skadas så lite som möjligt. Det är inte tillåtet att borra i badrummets våtzon, då det lätt blir fuktskador.

Målning och tapetsering

Du får på egen bekostnad måla och tapetsera lägenheten. Det är också tillåtet att göra andra förändringar som att t.ex. att byta golvlister. Arbetet måste dock ske på ett fackmannamässigt sätt. Tänk på att välja färger och tapeter som är acceptabla för gemene man. Om du väljer för extrema färger riskerar du att bli ersättningsskyldig för återställning av lägenheten. Ta alltid kontakt med oss innan du påbörjar arbetet. Är du osäker på vad du får göra och inte får göra, kontakta din fastighetsskötare eller hyresvärd.

NCS Färgkoder

Sandstuguvägen 4-10 och 18-22
Väggar:
Fabrikat: Flügger flutex 7
NCS-kod: 0502y utan s (Äggvit)

Takfärg:
Fabrikat: Flügger Flutex 2S

Elsa Beskows Torg 3 och 5
Väggar och tak:
Fabrikat: Flügger Flutex 5
NCS-kod: S0500-N

Tant Gröns väg 1-8
Väggar och tak:
Fabrikat: Flügger Flutex 5S
NCS-kod: S1002-Y

Sandstuguvägen 12A, 12B och 14:
Väggar och tak:
Fabrikat: Flügger
NCS-kod: S1502-Y Glans 5

Persienner

Persienner är ej installerade i lägenheterna av hyresvärden. Finns det persienner i din lägenhet eller vill du själv montera persienner så sköter du därför underhåll och reparationer själv.

Parabolantenn

Om du vill sätta upp en parabolantennen måste du ansöka om tillstånd hos förvaltaren. Du skickar din ansökan till fastighetsförvaltaren.