fbpx

 

Om du inte betalar i tid

Hyran betalas i förskott, se förfallodatum på din hyresavi. Betala gärna via autogiro eller E-faktura.

Var noga med att betala hyran i tid. Om vi inte får in hyran i tid skickas det ut en påminnelse. Om hyresbeloppet inte är oss tillhanda senast 10 dagar därefter, skickas ärendet direkt till Intrum Justitia. Intrum Justitia skickar då ett inkassokrav till dig. Om du inte betalar inkassokravet lämnas ärendet till Kronofogdemyndigheten med en ansökan om betalningsföreläggande och avhysning. Om du inte betalar deras krav riskerar du bland annat att få en betalningsanmärkning eller att bli av med ditt hyreskontrakt.

Kontakta Intrum Justitia direkt om du får ett inkassokrav.

Om du inte får någon hyresavi från oss – kontakta oss direkt på hyresgast@liljestrand.se. Du är trots detta skyldig att alltid betala hyran.

Autogiro

Alla våra hyresgäster har möjlighet att betala hyran via autogiro.
Se bara till att det finns pengar på kontot, motsvarande hyran, på förfallodagen.

Du startar autogiro genom att fylla i blanketten för medgivande till oss. Ditt medgivande gäller till dess du säger upp det hos din bank, eller tills ditt hyresavtal upphör. Du signerar autogiromedgivandet med ditt Bank-ID och erhåller en kopia till din mail.

Du hittar blanketten för respektive adress nedan:

Sandstuguvägen 2A-C, Sandstuguvägen 4-8, Sandstuguvägen 16-22, Elsa Beskows Torg 10
Sandstuguvägen 12-14, Elsa Beskows Torg 3-5, Tant Gröns Väg 1-8, Ekvägen 22
Sandstuguvägen 2F-2L
Parkeringsplats nr 66xx – 68xx, 74xx, 78xx
Parkeringsplats nr 60xx – 65xx, 70xx, 72xx, 75xx – 77xx
Lärjungevägen 4-6, Vendelsömalmsvägen 94-100, Torfastleden 3

E-Faktura

Med e-faktura är det enkelt att betala hyresräkningen var du än befinner dig. Hyresräkningen skickas direkt till din Internetbank/mobilbank. Med e-faktura minskar du även risken att tappa bort en räkning och besparar miljön.

Vill du ha E-faktura direkt till din internetbank söker du upp alternativet E-faktura nästa gång du är inne i internetbanken. Där söker du på Liljestrand Fastigheter AB och väljer lägg till.

Nu hamnar du på en anmälningssida som avser alla våra fastigheter. Det är viktigt att du nu skriver in det bankgiro som din hyra ska betalas till. Bankgirot hittar du på din avi/hyresräkning.

Tänk på att om du hyr parkering så kan detta bolag ha ett annat bankgiro vilket framgår på din avi/hyresräkning. Då behöver du göra en e-faktura anmälan för respektive bankgiro.

Kontakt och frågor

Om du har hyresfrågor är du välkommen att kontakta oss på tel 08-586 486 00 knappval 2 eller via hyresgast@liljestrand.se. Telefontid mån-fre 9.00-11.30 samt 12.30-15.00.